Teljes védelem: Ismerje meg az Ajax FireProtect 2-t!

Teljes védelem: Ismerje meg az Ajax FireProtect 2-t!


A FireProtect 2 egy forradalmian új vezeték nélküli tűzérzékelő, amelyet arra terveztek, hogy csúcskategóriás védelmet nyújtson minden olyan környezetben, ahol a kockázatot nem lehet teljesen kizárni – konyhák, nappalik, tároló helyiségek, padlások, irodák, pincék stb.

Ezek az eszközök a legújabb észlelési technológiát és rendkívül precíz érzékelőket alkalmaznek a veszély legkisebb jeleinek felismerésére. Ha bármilyen változást észlelnek a környezetben, az érzékelők gyors riasztást küldenek az okostelefonra vagy a központi távfelügyeletre. A füstérzékelő két spektrumú LED-es (kék és infravörös) optikai érzékelővel rendelkezik, az Ajax szabadalmaztatott HazeFlow 2 szoftveralgoritmusával, amely különbséget tud tenni a gőz és a füst között, ezáltal csökkenti a téves riasztások számát. Ez az egyedülálló füstkamra zárt, ami megvédi a portól és megakadályozza a rovarok bejutását.

Ezeknek az eszközöknek a telepítése és kezelése egyszerű az Ajax alkalmazáson keresztül, amely teljes ellenőrzést biztosít a biztonsági rendszere felett. Ezenkívül önállóan is működnek, beépített 85 dB-es belső szirénával.

Különböző érzékelő kombinációk a teljes védelemért

A FireProtect 2 különböző érzékelő-kombinációkban kapható, hogy megfeleljen a különböző céloknak.

Ajax FireProtect 2 RB (Heat/Smoke): A füstérzékelő reagál a levegőben lévő apró füstrészecskékre, lehetővé téve a tüzek korai észlelését azok kezdeti szakaszában. A hőérzékelő reagál a hirtelen hőmérséklet-emelkedésre, vagy amikor a hőmérséklet eléri a 65°C-ot. E két érzékelő kombinációja lehetővé teszi a korai tűzjelek gyors felismerését, időt biztosítva a reagálásra és megakadályozva a tűz továbbterjedését.

Ajax FireProtect 2 RB (Heat/Smoke/CO): A korai tűzérzékelésen túl ez az érzékelő véd a veszélyes CO-gáz ellen is. A szén-monoxid láthatatlan és szagtalan, ezért különösen veszélyes. E három érzékelő kombinációja teljes körűen védi az Ön tulajdonát, egészségét és életét.

Ajax FireProtect 2 RB (Heat): Ez az érzékelő csak a hőmérséklet hirtelen emelkedését érzékeli, vagy ha a hőmérséklet eléri a 65°C-ot. Hasznos olyan helyeken, ahol a tűz gyorsan terjed, például konyhákban, kazánházakban vagy mosodákban. Ideális olyan területeken, ahol fennáll a füstmentes tűz veszélye, például amikor szintetikus anyagok égnek, vagy amikor izzás következtében észrevétlenül tűz keletkezik. A termisztorok a készülék burkolatán kívül helyezkednek el, hogy biztosítsák a leggyorsabb észlelést.

Ajax FireProtect 2 RB (CO): Ez a speciális érzékelő érzékeli a CO-gázt (szén-monoxidot), ezzel biztosítva az egészség és az élet védelmét azáltal, hogy figyelmezteti Önt a tökéletlen égés során keletkező veszélyes gáz jelenlétére.

Ajax FireProtect 2 RB (Heat/CO): Ez a kombinált érzékelő hőt és CO-gázt egyaránt érzékel. Különösen hasznos olyan helyeken, ahol gyors hőmérséklet-emelkedés mellett CO-gáz is jelen lehet, vagy amikor a hőmérséklet eléri a 65°C-ot, például nyílt láng tüzénél vagy CO-gázt kibocsátó termékeknél.
A FireProtect 2 védelem előnyei:
 

  • Korai tűzészlelés: A veszély korai szakaszában történő gyors felismerése csökkenti a súlyos károk kockázatát.
  • Egészség- és életvédelem: A láthatatlan veszélyre való gyors reagálás növeli az emberek biztonságát.
  • Precizitás és megbízhatóság: A fejlett kettős spektrumú érzékelő megkülönbözteti a füstöt a gőztől, így rendkívül pontos információkat ad a hőmérsékletről, valamint a füst- és gázkoncentrációról. A kifinomult szoftver minimalizálja a téves riasztásokat.
  • Hosszú élettartalmú elemek: Az eszközök hosszabb ideig zökkenőmentesen működnek, az elemek élettartama akár 7 év.
  • Integráció az Ajax Rendszerrel: Zökkenőmentesen integrálódik meglévő rendszerébe, lehetővé téve a biztonsági összetevők központosított kezelését.
  • Felhasználóbarát: Könnyű telepítés, a füstkamra nem igényel rendszeres tisztítást, a kezelés egyszerű és intuitív az Ajax alkalmazáson keresztül.


Az összes említett eszköz mellett elérhetőek a Heat/Smoke és Heat/Smoke/CO modellek SB változatai is, amelyek akkumulátorai nem cserélhetőek és élettartamuk 10 év.

Elegáns és megfizethető vagyon-, egészség- és életvédelem a legmagasabb biztonsági előírások szerint.

Megjelenés kezdete: 2023.08.28.

Legolvasottabb híreink

Ajax - Esztétikus, okos, vezetéknélküli

A legjobb választás a felhasználók és a telepítők számára.

Az AJAX riasztórendszer legújabb fejlesztései

Frissített operációs rendszerrel új funkciók érhetők el, Hub 2 Plus központtal még nagyobb létesítményeket lehet védeni, az új MultiTransmitter lehetőséget ad a vezetékes eszközök integrálására.

Ajax MotionCam – Vizuális riasztásellenőrzés pillanatok alatt

A MotionCam egy fényképezőgéppel felszerelt mozgásérzékelő. Több mint egy fotó és gyorsabb, mint egy videó. A MotionCam segítségével a felhasználó és a távfelügyelet is ellenőrizni tudja, hogy mi okozta a riasztást.