Amit az AJAXRÓL tudni kell! - Univerzális okosriasztó


Ma már tudjuk, hogy az okosriasztók túlszárnyalják hagyományos elődeik tudását, és komplett házautomatikai rendszerként képesek működni: világításvezérlés, redőny-és kapumozgatás, fűtés-hűtésvezérlés stb. 

Nézzük miben egyedülállóak az Ajax okosriasztó-rendszerek

Az Ajax egy vezetéknélküli rendszer, melynek egyik legfontosabb előnye, hogy rendkívül könnyen telepíthető. NIncs szó hosszadalmas programozásról, beállításokról, nem kell bajlódni a vezetékekkel sem. Az eszközöket nem kell szétszerelni, QR kód és néhány érintés segítségével már be is üzemelhetőek. 

 

 

Egy kifinomult rendszerről van szó, ugyanis a mozgásérzékelők képesek különbséget tenni a behatolók, kisálllatok, tereptárgyak okozta mozgások között, így csökkentve le a felesleges téves riasztások számát. 

A tűzérzékelők másodpercek alatt felismerik a tűz első jeleit, a rendszer rögtön jelez, még mielőtt a szén-monoxid szintje a kritikus szintet elérné. 

A vezetéknélküli kialakításnak köszönhetően nem csak gyorsan, de esztétikusan rögzíthetők az érzékelők és egyéb egységek. Az Ajax termékek megjelenése elegáns, egyszerű, így tökéletesen illeszkednek szinte bármilyen stílusú otthonba. 

Valóban okosrendszer

Az Ajax védelmet nyújt a vírusok ellen, a központi egység folyamatosan monitorozza a rendszer állapotát, így megelőzve az esetleges meghibásodást. Ha valami nem megfelelően működik a rendszerben,  arról értesítést kap. Emellett felhívja használója figyelmét az újdonságokra, frissítésekre, új lehtőségekre. Az Ajax felhőszolgáltatásának (Ajax cloud) segítségével könnyedén vezérelheti távolról otthonát interneten keresztül mobiljáról. 

Egyéb Ajax előnyök: 

Megszakítás nélküli munka:
A kisegítő akkumulátor lehetővé teszi a rendszer működésének folytonosságát, függetlenül az áramkimaradás okaitól.

Router vagy internetkapcsolat hibák:

Hálózati hiba esetén a tartalék GSM vonalon kap üzenetet.

Az érzékelő hibája
:

A rendszer összes részének ellenőrzési gyakorisága (pingelés) biztosítja, hogy azonnal értesítést küld, ha az eszközök egy része nem válaszol.

Érzékelő károsodása:

A tamper kapcsoló automatikusan aktiválódik az érzékelő bármilyen károsodása esetén.

A vezeték nélküli csatorna manipulálása:
Vezeték nélküli csatlakozási csatorna meghibásodása estén az érzékelők önállóan választanak ki egy szabad, sértetlen frekvenciát.

Szerver kapcsolat:
A szerver kapcsolat megszakadása esetén értesítést kap róla.

Az adatok manipulálása:
Az összes adatot rendkívül erős titkosítás védi, hogy azok védve maradjanak mindenfajta manipulálás esetén.

Az érzékelő megnyitása:

Minden eszköz szabotázsbiztos és riasztásokat küld az érzékelő fedelének illetéktelen felnyitásakor.

 

 

Megjelenés kezdete: 2019.06.06.

Legolvasottabb híreink

Ajax PRO Desktop alkalmazás

Most csak egy számítógép és az Ajax PRO Desktop segítségével gyorsan konfigurálhatja a rendszert, módosíthatja a beállításokat, kezelheti a hozzáférés-vezérlést és megtekintheti a védett helyek állapotát.

Ajax okos riasztórendszerek

Tökéletes biztonsági rendszer mindössze pár kattintással. Ismeri az AJAX rendszereket?

Ajax MotionProtect Curtain

Az Ajax MotionProtect Curtain egy vezeték nélküli mozgásérzékelő, amelynek függönylencse nagy távolságokkal és szűk észlelési területen működik.