Ajax otthon automatizálás

Az okosotthon teljes biztonsága

A tolóajtók és redőnyök ideális kiegészítői lehetnek az okosotthonnak. Az Ajax lehetővé teszi a rendszer teljes vezérlését az alkalmazáson keresztül, valamint automatikusan forgatókönyv szerint vagy ütemezetten.

Riasztás esetén az ajtók és redőnyök a rendszer részeként működnek, teljes védelmet nyújtva a betörés és a behatolás ellen. A tűz első jelére kinyílnak, hogy a tűzoltók dolgozhassanak és megkönnyítsék a evakuálást.

 

Teljes vezérlés egyetlen kattintással

A redőnyök és ajtók Ajax rendszeren keresztüli vezérléséhez a tolóajtókat és redőnyöket elektromos motorral kell felszerelni. Az Ajax lehetővé teszi a teljes rendszer vezérlését egy alkalmazás vagy a Button segítségével, biztonsági módváltással, ütemezéssel vagy éjszakai üzemmód aktiválásával.


Az automatizálási forgatókönyvek megvalósíthatók egy Relay vagy WlaaSwitch tolóajtókhoz és redőnyökhöz való csatlakoztatásával.

 

Nagyobb biztonság a redőnyök és tolóajtók Ajax vezérlésével:
 

Behatolási kísérlet esetén

Az ablakredőnyök nyitásérzékelője észleli a betörési kísérletet. A külső kamerák rögzítik a behatoló megjelenését, majd a Hub riasztási eseményt küld a távfelügyeletnek.

A tulajdonos hosszú távolléte esetén

A nyaraló elhagyásakor egyetlen gombnyomás zárja az összes tolóajtót és redőnyt, feszültségmentesíti a meghajtásukat. A biztonsági mód aktiválódik. Kültéri kamerás érzékelők figyelik a területet és a mozgást.

Betörés vagy támadás esetén

A behatolók a magánterületen tartózkodnak, amikor a tulajdonosok otthon vannak - a szirénák és a lámpák bekapcsolnak az ingatlanon - az ablakokon és a hátsó ajtókon záródnak a redőnyök. A tulajdonos megnyomja a pánikgombot, és kilép a másik ajtón, biztonságos helyen várja a járőr érkezését.

Tűz esetén

Az Ajax tűzérzékelők füstöt, szén-monoxidot vagy hőmérséklet-ugrást észlelnek. A redőnyök automatikusan kinyílnak, így szabaddá teszik az evakuálási útvonalakat, és lehetővé teszik a tűzoltók bejutását. Olyan helyzetekben, amikor minden perc számít, ez a funkció életeket menthet.

Megjelenés kezdete: 2022.02.15.

Legolvasottabb híreink

Ajax - Esztétikus, okos, vezetéknélküli

A legjobb választás a felhasználók és a telepítők számára.

Az AJAX riasztórendszer legújabb fejlesztései

Frissített operációs rendszerrel új funkciók érhetők el, Hub 2 Plus központtal még nagyobb létesítményeket lehet védeni, az új MultiTransmitter lehetőséget ad a vezetékes eszközök integrálására.

Ajax MotionCam – Vizuális riasztásellenőrzés pillanatok alatt

A MotionCam egy fényképezőgéppel felszerelt mozgásérzékelő. Több mint egy fotó és gyorsabb, mint egy videó. A MotionCam segítségével a felhasználó és a távfelügyelet is ellenőrizni tudja, hogy mi okozta a riasztást.