Ajax MotionCam – Vizuális riasztásellenőrzés pillanatok alatt

 

Úgy lett tervezve, hogy tiszteletben tartsa a magánéletet. A MotionCam nemképes parancsok fogadására, így képeket nem lehet kérni tőle. Csak akkor készít és küld képeket, ha a riasztórendszer élesített állapotban van és a MotionCam érzékelte a behatolást.

Vizuális riasztásellenőrzés


A MotionCam egy fényképezőgéppel felszerelt mozgásérzékelő. A MotionCam segítségével a felhasználó és a távfelügyelet is ellenőrizni tudja, hogy mi okozta a riasztást. A MotionCam riasztás esetén egy fotó sorozatot küld a felhasználó és a távfelügyelet számára, amit egybefűzve alacsony FPS számú felvételként lehet megtekinteni.

 


A riasztórendszer egy objektum védelmére lett tervezve, de a mozgásérzékelő nem tudja megkülönböztetni, hogy az érzékelt mozgás jó vagy rossz indulatu. Ezáltal, ha a rendszer élesítve van minden ember mozgása riasztást fog kiváltani.
Attól függetlenül, hogy valóban betörtek a területre vagy csak a takarító felejtette el a riasztórendszert hatástalanítani. A riasztó mindig jelezni fog.

Riasztás esetén van okunk aggódni?

 


 

Ha az otthonunk, irodánk vagy üzletünk riaszt az mindig egy stressz helyzet. Nem tudhatjuk mi történik, tudunk-e tenni valamit vagy sem. Ha a riasztórendszer fel van szerelve egy MotionCam mozgásérzékelővel, akkor pillanatokon belül megtudjuk, hogy valóban van miért aggódnunk vagy csak egy véletlen okozta a riasztást.
Nem beszélve arról, hogy ezzel mennyi költséget spóról meg a felhasználó, ha nem kell kifizetnie a biztonsági szolgálat fölösleges kiszálását.

Tiszteletben tartja a magánéletet

A MotionCam úgy lett tervezve, hogy tiszteletben tartsa a magánéletet. A MotionCam nem képes parancsok fogadására, így képeket nem lehet kérni töle. Fotókat csak abban az esetben készít, ha a riasztórendszer élesített állapotban van és a MotionCam észlelte a mozgást. A riasztórendszer az összes képet kódolva továbbítja a felhasználók és a távfelügyelet számára. A képeket pedig, csak a felhasználó tárolhatja.

Minimális hamis riasztás

A MotionCam kisállatvédett. A SmartDetect algoritmus segítségével figyelmen kívül hagyja a háziállatokat legfeljebb 50 cm-es magasságig. Abban az esetben, ha egy különösen kiváncsi háziállatnak mégis sikerül riasztást kiváltania a fotójelentések megfogják erősíteni, hogy a ház biztonságban van.

Egyedi vezetéknélküli megoldásokat használ.


A MotionCam egyszerre használja a Jeweller és a Wings rádió protokollokat. A Jeweller felel az azonnali riasztás küldésért, míg a Wings a gyors képküldésért. Az első képeket 9 másodpercen belül képes kézbesíteni. A MotionCam, akár 1700 méteres távolságba is telepíthető a Hub 2 riasztóközponttól.

Egyszerű beüzemelés


Az érzékelőt rendkívül egyszerűen pár érintéssel csatlakoztathatjuk a riasztóközponthoz anélkül, hogy az eszközt szét kellene szerelni. A falra rögzítés a csomagban található konzol segítségével történik. Elegendő pár csavarral a konzolt a falra szerelni, majd ráakasztani az érzékelőt. Mindössze pár perc munkával kiegészíthető a meglévő risztórendszer a MotionCam mozgásérzékelővel.

Megjelenés kezdete: 2020.08.18.

Legolvasottabb híreink

Ajax - Esztétikus, okos, vezetéknélküli

A legjobb választás a felhasználók és a telepítők számára.

Az AJAX riasztórendszer legújabb fejlesztései

Frissített operációs rendszerrel új funkciók érhetők el, Hub 2 Plus központtal még nagyobb létesítményeket lehet védeni, az új MultiTransmitter lehetőséget ad a vezetékes eszközök integrálására.

Ajax OS Malevich 2.10

Malevich 2.10: A szoftver, ami megnyeri a harcot a hamis riasztások ellen. Az OS Malevich 2.10 a szakma legjobb gyakorlatait alkalmazza az Ajax biztonsági rendszerben a hamis riasztások leküzdésére.