Ajax, mint kiskereskedelmi biztonsági rendszer

 

Az üzlet biztonságban tartása nemcsak a lopások megelőzése miatt fontos. A tűz vagy a beázás nagyobb kárt képes okozni, mint egy lopás. Az ilyen esetek a legváratlanabb pillanatokban fordulnak elő, ezzel bizonyítva, hogy bármelyik veszélyforrás figyelmen kívül hagyása megbocsájthatatlan és drága mulatság.

Nincsen „egy jó mindenhez” megoldás a biztonság területén, hiszen a kiskereskedelmek különbözhetnek mind méretben, elhelyezkedésben és kínálatban egyaránt. Van egy további, bonyolultabb réteg is, ami a dolgozókból áll. Kiszámíthatatlan, hogy az üzlet mennyit veszít a figyelmetlen vagy gondatlan személyzet miatt. Így a biztonsági rendszernek egyszerre kell sokrétűnek lennie a rablók miatt, és megbízhatónak a tulajdonosok számára, miközben mégis könnyen érthető marad. Az Ajax átfogóan közelíti meg ezeket a biztonsági problémákat. A következő 3 részes cikk sorozatunkban ismertetjük, hogy egy ilyen okos biztonsági berendezés hogyan képes elüldözi az álmatlan éjszakákat és az aggodalmakat.

  

Minden helyiséghez megfelelően alkalmazkodik

Egy sikeres vállalkozásnak folyamatosan alkalmazkodnia kell. Nem ritka egy üzlet számára, hogy rövid időn belül többször újra tervezik az eladóterét vagy a teljes kivitelezését. Akárhogyan is, egy új riasztórendszer beüzemelése nem várható el minden átalakítás alkalmával. Az Ajax fő előnye, hogy teljesen független az ügyfelei által diktált verseny körülményeitől.

Az Ajax biztonsági rendszer könnyen alkalmazkodik az aktuális elhelyezkedéséhez. A vezeték nélküli érzékelők áthidalnak minden telepítéssel kapcsolatos problémát: nincs szükség károkozásra a bérelt helyiségben a vezetékek meghosszabbításához, és ha egy esetleges átalakításkor az érzékelőket valami leárnyékolná, akkor könnyedén áthelyezhetők.

 


Akár 150 biztonsági eszköz is csatlakoztatható a biztonsági rendszer központjához. Magának a rendszer központjának óriási hatótávolsága van, mely akár 2000 méter, akadályok nélkül. Amennyiben ez nem lenne elég, a ReX távolság növelő eszköze képes akár egy 16 km2 –es területre megnövelni az Ajax rádió hálózatát. Így akár egyetlenegy rendszerrel megoldható a teljes lefedettség: a bejárattól egészen a raktár legtávolabb eső szegletéig. A kültéri területek, szabadtéri raktárak védelmét pedig a MotionProtect Outdoor eszközzel kivitelezhetjük.

Megjelenés kezdete: 2019.11.05.

Legolvasottabb híreink

Ajax PRO Desktop alkalmazás

Most csak egy számítógép és az Ajax PRO Desktop segítségével gyorsan konfigurálhatja a rendszert, módosíthatja a beállításokat, kezelheti a hozzáférés-vezérlést és megtekintheti a védett helyek állapotát.

Ajax okos riasztórendszerek

Tökéletes biztonsági rendszer mindössze pár kattintással. Ismeri az AJAX rendszereket?

Amit az AJAXRÓL tudni kell! - Univerzális okosriasztó

A több európai díjjal is rendelkező AJAX, túlmutat egy egyszerű riasztórendszeren: széleskörű megoldást nyújt otthona védelmére és automatizálására.